Hoppa till sidans innehåll

Längdskidor


Välkommen till JIK - Skidor!

 Vi växer otroligt på skid-sidan och i år har vi tre träningsgrupper:

Snöflingorna - För de allra minsta skidåkarna

Snögubbarna - Från 7 år, för de som åkt en del. Vi åker främst klassiskt.

Snöröjarna - Från 10 år, här åker vi både klassiskt och fristil.

Träningen är i full gång. Vi startar i oktober. Då är det "barmarksträning" som gäller. Vi varierar träningen mycket, cirkelträning, löpning, stavgång, bollsporter, teori, rullskidor, skidor i skidtunneln m.m Vi har bokat gymnastikssalen som vi nyttjar vid för dåligt väder framförallt på hösten. Vi försöker även få till resor till skidtunneln innan vi fått snö själva!

 

När snön kommer lägger vi träningen där det finns snö och spår.  Vi drar självklart upp skidspår i vår motionsbana och på Forshälla när det går. Det finns skidutrustning i de flesta storlekar att låna för att pröva på!

 

Vi startade upp denna "nygamla" aktivitet i klubben säsongen 17/18, och oj vad kul vi hade! Vi fortsätter växa varje säsong och inför säsongen 19/20 har vi över 30 aktiva barn!

AN skrev om vår skidsatsning vintern 2019:

https://www.arvikanyheter.se/2019/02/19/stort-intresse-for-jossefors-skidsatsning/

 

 

 

Vill ni som förälder vara med och hjälpa oss träna så meddela gärna det -  ni behöver inte vara skidtränare eller någon som helst expert, bara du tar dig fram på skidor och kan åka med barnen är det till stor hjälp. Vi har även andra aktiviteter innan det blir snö t.ex hinderbana, fotboll, innebandy, cirkelträning, löpning m.m.

 

Uppdaterad: 10 NOV 2019 20:28 Skribent: Elin B
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Jössefors IK - Fotboll
Remy Gustafsson, Blåklintsgatan 18
67160 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info