Hoppa till sidans innehåll

Årskrönika 2019

28 DEC 2019 08:03
2019 gick i rasande JIK-fart och nu är det hög tid för ordförande att summera året. 2019 är ett årtal att ta med sig i klubbens historia! Putsa glasögonen och ta fram svetthandduken innan du börjar läsa - vi har hunnit med en hel del!
  • Skapad: 28 DEC 2019 08:03

Först några rader från ordförande

2019 är ett år där man är riktigt stolt över föreningen under året som gått! Här nedan följer några rader om året som kommer och året som gått.

Det spontana

2019 är ett år där vi satsat på det spontana mötet: vid grillkojan då barnen är på arenan, på sidan av fotbollsplanen då man pratar med andra föräldrar, på oktoberfesten där olika åldrar möts, under julmarknaden när man får upp ögonen för en annan männsika och hittar kärleken eller vid kaffet och umgänget i klubbstugan. Tillfällena för det spontana mötet har varit goda och många nya kontakter har knutits under året. Det är viktig för oss som förening att folk känner mening med att vara med att det ger dem nåt tillbaks, kanske en vän för livet. Här ska vi under 2020 jobba ytterliggare med trivsel, de spontana mötena och ge våra ledrare ännu bättre möjlighet till att bedriva den verksamhet i toppklass som vi vill bedriva.

En stôllig idé är grogrunden för succé!

Ska man lyckas som en liten förening så måste man vara lite stôllig. Tro på lite galna idéer och ge folk förtroende att ta sina idéer vidare. Ibland säger man att man kommer aldrig först med att gå i andras fotspår, kanske sant men hur är det att gå i flera spår samtidigt? Finns många goda idéer där ute som går att göra en JIK-touch på. Ska vi växa som förening inom MTB, fotboll, boxercie och skidor ska vi tänka brett och våga vara lite annorlunda, testa nån idé som visa sig med "facit i hand" vara lite fel men vad är det värsta som kan hända!? De flesta galna idéer kommer på ett eller annat sätt ta oss vidare, i värsta fall som en dyrköpt lärdom i andra fall som ett gott skratt, men som ändå kanske hade nåt gott med sig. Spontanidrottsarenan är just en stôllig idé som i slutändan blev väldigt bra! 2020 ska bli året där nån ny idé (stôllig eller inte) ska bli verklighet och där fler finner det meningsfullt att vara med i Jössfors IK!

Har du nån idé för Jössefors IK, som skulle vara trevligt, tveka inte utan hör av er! Allt är inte idrott, det finns andra sätt att umgås på. Skicka ett mail till This is a mailto link vill ni dessutom vara med och förverkliga den så är det än bättre!

Några viktiga punkter för 2020

Flera ledare som har en bra utbildning

Att rekrytera flera ledare är en viktig punkt för oss. Många föräldrar backar då de tror att de inte duger, att de själva aldrig åkt skidor, cyklat MTB eller spelat boll. Det finns många exempel i idrottsvärlden som säger att man kan lyckas som ledare ändå! Ledare är så mycket mer än att göra krånligaste övningen. Som ledare är man en förebild och någon som man vill lyssna till och litar på. Man knyter samman ett lag och ger dem den där peppen, klappen i ryggen, man ska se alla och ge alla chansen. Så våga bli ledare i JIK, det kan vara nåt som ger dig en god erfarenhet som du kan ta med dig och dessutom en trevlig gemenskap. Tänk tillbaka: ofta är det en ledare inom idrotten som ni minns och har med er som en förebild, du kanske kan bli den för en annan männsika! Vi i Jössefors IK är stolta över ALLA våra duktiga ledare!

Tydlighet

Ledare är en viktig punkt. Tydlighet om vad som krävs och vilka regler som gäller är en annan. Här ska vi jobba vidare med certifieringar, stadgar, målsättningar och visoner under året som kommer.

Ordförande

Magnus Bengtsson

2019 började vi se frukten av hårt ideellt arbete! Men vi tar det från början!

Januari

Visst blev det snö och skidspår på motionsspåren även i år! Ni läste rätt, motionsspåren! I år körde vi även upp ett riktigt gammal goding "5:an" för klassisk åkning.

Så här fint kan det va i Koppsängsskogen!

Februari

Lilla Vasaloppet på Forshälla!
Vi bjöd in hela Jössefors skola och lågstadiet, som hade friluftsdag, passade på att besöka oss under dagen. Inte mindre än 100 barn skidade runt hos oss och belönades med guldmedalj och blåbärssoppa!

Innan start fick barnen själv välja vilken nivå de ville lägga sig på för att klara guldmedaljen! Allt från platt 0,7 km till kuperat 2,5 km. De flesta åkte både mer före och efter loppet!  Det var en otroligt lyckad dag och vi ser redan fram mot nästa års upplaga av Lilla Vasaloppet. Jättekul att se så många glada och nöjda barn!

Mars

Vi startade upp tjejlag i fotboll!
Och det blev inte bara ett tjejlag utan två! Tjejerna har under säsongen krigat på och utvecklats otroligt mycket under poolspel, seriespel och cuper! Jättekul att se och vi ser fram emot nästa år!

Skidläger Branäs/Långberget
En långhelg med skidläger innebar full aktivitet morgon till kväll! Vi kunde räkna till 29 Jösse-tigrar som hängde med på lägret, KUL! Förmiddagarna åkte vi längdskidor i Långbergets fantastiskt fina spår!

Eftermiddagarna var fria och många passade på andra aktiviteter med alpint i Branäs, minidisco och after-ski-pulkaåkning. Kvällarna samlades vi för gemensamma aktiviteter med bl.a. värdegrundsarbete! 

Söndagen blev det hemresa med ett stopp i Sunne där det var allianstävling! Många gjorde sin första tävling denna dag i strålande sol!

April

Nysatsning i Jössefors - King Edward och Quenelle de Lyon
Planer fanns på att plöja upp 11-mannaplanen och sätta vår första potatis i år. Ett steg i att bredda vår förening och om några år skulle Jössefors kunna bli självförsörjande på potatis. En o annan funderade nog på om detta var sant eller ej, men nej där är vi inte riktigt än.

April, april.

Mountainbiken växer i Jössefors


Vi anslöt oss till Svenska cykelförbundet. Det gav våra medlemmar möjlighet att prova på/börja tävla. Barngruppen startade förra året och i år startades det upp en seniorgrupp! Vår ledbrytare Daniel med vänner jobbade på hårt och nya leder dök upp under året i Koppsängsskogen!


Påskpromenad
Förpackad i härligt soligt och varmt vårväder arrangerades 2019's Påskpromenad. Många passade på att pröva nyheten för året: cykeltipsonaden!

Våra boxar-killar stod för lottförsäljningen.

Maj

Fotbollen rullar igång
Nog har bollen varit igång ett tag, träningen började i början av april för de flesta men det är i maj matcherna börjar! Första helgen hade vi 6 lag igång både på hemma- och bortaplan!

Träningsläger i Skärhamn
Träningsmatcher, krabbfiske träningar, glassätande, utflykter och all övrig ledig tid spelades det ännu mer boll! Ett läger som stärkte vår gemenskap ytterligare - det märktes både träningar och matcher under säsongen!

 

Tiger Arena öppnades
Från den 25 maj var det fritt fram att använda arenan!
Oskar och Arvid Tigér gjorde arenans första fotbollsmål.

 

Juni

Arvika Cup

P08/09 spelade Arvika Cup. Ett fantastiskt camp med härliga barn, fotbollsmammor och pappor, muurikka, tacokväll och strålande sol. Just det, det spelades otroligt spännande fotbollsmatcher också som resulterade i 3/4 vinster!

 

 

Juli

JIK-dagen och invigning av Tiger Arena
En mycket lyckad och rolig lördag med invigning av Tiger Arena, prova på mtb, boxning och rullskidor och inte mindre än 17 fotbollsmatcher spelades denna myggfria dag!

 

Peter Söderström och JIK's ordförande Magnus Bengtsson

 

Augusti
Matrand Cup
Helgen 17-18/8 var det 39:e upplagan och 3:e besöket för JIK på Matrand Cup! Vi ställde upp med hela 6 lag - tre tjejlag och tre pojklag!

Förutom en dubbel ökning av antal lag vi ställde upp i år med hade vårt camp utökats också! Hela helgen fanns det möjlighet till en bit mat (och en och annan kaffekopp) till våra spelare och supporters. Det var uppskattat med vårt "värmetält" under den kyliga lördagen!

 

September
Arvika kommunpris


Arvika kommunpris 2019 har tilldelats Jössefors IK med motiveringen: En förening vars ideella krafter jobbar hårt för att utveckla aktivitetsutbudet för såväl unga som gamla och på så sätt göra Jössefors till en attraktiv plats att bo! Ordförande Magnus och kassör Remy tog emot priset på Stadshotellet i Arvika.

Resa till Mallbacken


Vi bjöd våra aktiva och övriga JIK-supporters på bussresa till Mallbacken för att kolla på när Mallbacken tog emot Hammarby hemma!

Oktober
Gemensam avslutning fotbollen

I år hade våra fotbollsspelande barn och ungdomar gemensam avslutning på Folkets Hus. Alla fick gå upp på scenen och få applåder och medalj kring halsen för säsongens insats.

 

Självklart blev det fika också!

Arvika Lions ungdomsledare stipendie
Vår ledare Elin överraskades med Arvika Lions ungdomsledarstipendium! "För ovärderliga insatser i arbetet med Jössefors IK Ungdomar"!

Oktoberfest
Länge leve Jössefors! Vår fantastiska Oktoberfest gick av stapeln på lördagskvällen på Jössefors Folkets Hus med en härlig blandning av underhållning.

Det bjöds på allsång, Käsekrainer körv, Lederhosen och Dirndl-klänningar i alla dess färger och former!

November
Stipendie av Helmiastiftelsen


Jössefors IK tilldelades stipendium som togs emot på Sahlströmsgården i Torsby.

Julmarknad
Julmarknaden var den 4:e i ordningen. Människor strömmade till hela eftermiddagen. Riktigt lyckat blev det både för JIK och Jössefors skolas skolråd. Nu har vi många idéer till 5-årsjubiléet nästa år, så håll utkik så syns vi då! Vi kickade även igång ett av våra nya projekt: LJUS- Tillsammans bygger vi ett elljusspår i Jössefors!

P.g.a. bristen på snö fick tomten uppdatera sitt "åk" till marknaden!

Stipendie av Tore A Jonasson stiftelse


Vi har nu kommit till sista stora händelsen detta år. Som en av 6 föreningar i Sverige tilldelades Jössefors IK stipendiumet. Vi har fått uppleva många stora händelser för en relativt liten klubb i år. Men detta är det vi rankar högst av allt! Ett otroligt fint pris och vi är mycket stolta!

Skribent: JIK
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Jössefors IK - Fotboll
Jössefors IK, Spelmansvägen 1
67150 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skerijossefors@hotma...

Se all info

NY banner 2021.gif

Vi bygger pumptrack...

 

Vi bygger elljusspår med stöd från

 Vi bygger hinderbana. Tack till