Hoppa till sidans innehåll

Summering matchen borta mot Örnen

30 MAJ 2017 13:46
Tredje matchen spelad på 8 dagar!
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2017 14:04

Vi gästade i lördags örnen uppe i charlottenberg, det var en mycket solig och fin sommardag. Vi kommer med bästa laget för dagen och förbereder oss så gott vi kan. En vinst idag skulle innebära att vi hänger på topp 4 gänget.

Vi inleder första 10 i matchen med fart och pondus och det ser faktiskt lovande ut. Örnen backar hem och låter JIK föra matchen, de pressas inget från örnens sida och Jössefors får en väldigt bekväm tillställning. Vi går rakt i gapet på örnens matchplan, vi går ner i passningstempo och löper inte för varandra, varken med eller utan boll. Utan vi bollar fram och tillbaka och avslutar med att lyfta en längre boll när örnen har 11 man på rätt sida.

Det dröjer en stund tills örnen spräcker nollan genom en hörna som... ja va ska man kalla de, cykelkonstsnedflyt-spark med benskyddet som landar i Larssons bortre burgavel och det står 1-0 till hemmalaget i paus. I paus försöker några att prata att tagga igång, men det är för döva öron. Det är alltså knäpptyst i JIKs omklädningsrum. Kanske inte verkar så konstigt men under dom åren jag varit med har jag aldrig kunnat höra mina egna andetag i halvtidsvilan.

Andra halvlek inleds av att Jeffer Parra går av pga skada, som sedan följs upp av att Marcus Ekblom kliver av med känningar i ljumsken och vår kapeten Andreas Johanssons feber blir allt för påtaglig. Då åter till spelet så kommer inte JIK inte speciellt nära att kvittera i dagens derby. Andres har något skott som tar strax över ribban och Karl milde prövar lyckan utan reslutat. Vi trycker på på slutet och kommer runt genom Hampus klasson men utan reslutat.

Summerar vi denna tillställning så vet nog alla med sig att det kan bara bli bättre. Vi gör en dretmatch och tyvärr får vi inte med oss någon poäng idag. Alla lag gör dretmatcher, nu handlar det om hur man hanterar denna torsk och studsar tillbaka och som det såg ut på träningen igår så är vi på rätt spår! Örnen borta är normalt sett en riktigt tuff borta match, och hursomhelst är en 1-0 förlust där ett ok resultat.

På Fredag tar vi emot Årjäng på forshälla kl 19.00 och då kommer vi att visa den fina formen vi inledde denna serien med. Burgare, kaffe och tilltugg finns i kiosken och en fin fredag kväll hoppas vi på.

Väl mött!

Skribent: JIK - Fotboll
Epost: Adressen Gömd
Jössefors IK - Träningsmatcher 2020, herrar 2
Blåklintsgatan 18
671 60 Arvika
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto linkbesöksräknare
Besöksräknare
(20170602)

Postadress:
Jössefors IK - Fotboll
Remy Gustafsson, Blåklintsgatan 18
67160 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info