Hoppa till sidans innehåll

Jössefors - Fiskevik Referat

26 MAJ 2017 18:22
Då var vårens derby mot Fiskevik avgjord.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2017 18:42

Det var goda förutsättningar till en underhållande och fin försommarkväll på forshälla. Solen var framme och det var duktigt med folk runt ikring matchen. Jössefors ik tog emot Fiskeviks if på hemmaplan och vi hade en publiksiffra som drog sig emot 200 personer.

1a halvlek har fiskevik i sin ägo första 30-35 minuterna, det är längre bollar som trycks lagomt i höjd med JIKs backlinje som relativt säkert plockar undan. Det är stelt och nervöst av båda lagen, varken JIK eller FIF vill göra det lilla extra med risken att åka på en omställning så första halvlek ser lite skitnödig ut av båda lagen. FIFs forward Peter Ek har väll det vassaste läget i första halvlek med ett skott innanför straffområdet som Larsson (som är man of the match för dagen) reder ut och vi går ut i halvtidsvila med 0-0.

Vi pratar om att det är en match som alla andra, att vi ska våga spela och hålla i bollen inom laget när vi erövrar den. Med solen i ryggen startar andra halvlek.

JIK tar över taktpinnen och når ut på kanterna som kommer förbi flertalet gånger, Andres Parra har 2-3 skott som blockeras av ett hårt & stabilt FIF försvar som rensar undan och reder ut de anfall JIK har. Robin Ovlien utgår runt matchminut 60~ med känningar i ljumesken och ersätts av Martin österberg som kliver upp på topp och Tofiq kommer ner på mittfältet. Vi har mer boll nu, vi klarar låsa fast bollen högre upp i banan och släpper tillbaka på mittfältet som drar bollen vidare på kanten. Andres är igenom och får sånär av ett avslut innanför straffområdet innan FIFs Henrik Ryman kommer ikapp och lyckas bryta bollen. I från andra kanten har vi vår gode Jeffer Parra som sliter med sin back och får tyvärr inte in bollen när Martin Österberg löpt sig fri på bortre.

Försvar speglar väll denna tillställning för båda lagen. Ett typiskt derby där det hårda jobbet börjar i första tredjedelen på egen planhalva. Vi bjuder varken på fint spel eller "derby" känslor och matchen spelas i relativt snällt matchtempo. Matchen går mot sitt slut när Fiskevik på stopptid får in en boll strax innanför straffområdeslinjen som tar på handen på Marcus Bertolone och dommaren blir tvungen att peka på straffpunkten.

Att va ansvarig för straffen till en förlust i derbyt VS Pressen att avgöra derbyt på stopptid på straff inför 200 åskådare. Vet jag inte vad som är värst. Men för dagen bästa spelaren i JIK Robin Larsson klarar att rädda straffen och kammar hem 1 poäng till hemmalaget och matchen slutar 0-0. 1 pinne vardera för västvärmlänningarna är väll trots allt ett rättvist resultat. FIF har första halvlek och JIK har andra.

Extra berömm för dagen går också till :

  • Andres Parra, kommer runt på kanten flertalet gånger och drar på sig mycket folk. -Att få in bollen i dom lägena är att jobba på.
  • Mikael Simberg, äger sin kant fullständigt och plockar bort FIFs försök att dubbla kanten och komma runt.

Nästa match spelas Imorgon Lördag borta mot Örnen kl 14:00! Välkommna.

Skribent: JIK - Fotboll
Epost: Adressen Gömd
Jössefors IK - Träningsmatcher 2020, herrar 2
Blåklintsgatan 18
671 60 Arvika
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto linkbesöksräknare
Besöksräknare
(20170602)

Postadress:
Jössefors IK - Fotboll
Remy Gustafsson, Blåklintsgatan 18
67160 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info