Hoppa till sidans innehåll

3e Träningsmatchen avklarard.

AF J19 vs JIK

08 APR 2018 20:52
  • Skapad: 08 APR 2018 20:52

Då var det dags igen att snöra på sig skorna och klä på sig den svartgula uniformen. Dagens motståndare var arvikas Juniorer pojker 19 år. Ett gäng killar med en hel del spring i bena och som faktiskt försöker spela fotboll, och lyckas stundals också.

Vi har under de 2 föregående matcherna testa lite ny/gamla uppställningar där vi har en 3-5-2 uppställning för att äga mer boll och spendera mer tid på motståndarnas planhalva. Delvis kom vi dit vi vill, vi äger otroligt mycket boll MEN det blir alldels för lågt bolltempo, vi passar fram och tillbaka genom många spelare, och med "4 riktiga" träningar tillsammans så sitter inte dom enkare passen där dom borde och med en bred uppställning straffar sig det sig att missa dom anklare passen och vi har haft bekymmer med omställningar. Och att äga boll och dra ner på tempot har vi svårt att växla om och vilja ta tillbaka bollen när vi tappade den.

 

Så idag ville vi testa att köra 4-2-3-1 som vi är mer bekväma med.

Vi inleder första halvek skapligt, vi har för dagen 12 man att tillgå så vi försöker låta arvika sätta tempot och stå på rätt sida i försvarspelet. Vi snackade före matchen att hota mer i djupled, och vid bolltapp skall det tempoväxlas några sekunder för att återerövra bollen. Vi åker själva på ett par omställningar som blir både 1 och 2-0 till arvika. Båda liknande situationer, med bra skott från halvdålig vinkel som letar sig in bakom vår vanligtvis starke forward som idag vaktar buren. 2-0 och dommaren blåser för halvtidsvila.

 

Vi känner ingen press eller stress i halvtidssnacket, vi pratar om vad vi ska göra bättre och att igentligen fortsätta spela, det ser helt ok ut. Vi vill sätta upp fler bollar på våra offensiva spelare och få afs backlinje att jobba baklänges.

 

Andra halvlek är bättre, vi tar för oss mer, vinner duellerna och vårt defensiva innermittfällt via Andreas Johansson och Johan Richardsson visar stor arbetsmoral idag och vinner de flesta dueller. Vi kommer igenom på vänsterkanten, där Jeffer Parra kommer runt flertalet gånger och nyper tillslut in 2-1 till JIK. Vi trummar på, tar över tillställningen mer och mer.. Använder fysiken och spelar faktiskt bra fotboll stundtals. Vi åker på ytterliggare en omställning där ett skott från kanten går in till 3-1 till Arvika. Vi reduserar till 3-2 genom Jeffer Parra åter igen som kom igång bra med Karl, Aureliano och Jaime i anfallstrion.  Af tvingar martin österberg till att sträcka ut ett par gånger på omställningar men utöver det är det JIK som har bud på kvitteringen några gånger men det ville sig inte riktigt idag. 

 

Vi torskar idag med 3-2 men sett till matchen och höjningen från föregående matcher så tar vi med oss endel positiva saker från dagens match, med fler träningar i benen så kommer detta att bli bra.

Skribent: Marcus Bertolone
Epost: Adressen Gömd
Jössefors IK - Träningsmatcher 2020, herrar 2
Blåklintsgatan 18
671 60 Arvika
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto linkbesöksräknare
Besöksräknare
(20170602)

Postadress:
Jössefors IK - Fotboll
Remy Gustafsson, Blåklintsgatan 18
67160 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info