Föreningen

Jössefors IdrottsKlubb bildad 1931 i bruksorten Jössefors har genom åren haft sektioner för ishockey, backhoppning, längdskidor, damsektion och fotboll.

Klicka in er på "Jössefors Idrottsklubb" för klubbens uppgifter.

Då vi genom åren med start 1931 haft duktiga sekreterare finns mycket välskriva styrelseprotokoll bevarade. När klubben firade 50 år 1981 skrevs följande textrader:

• 9 mars 1931 är ett viktigt datum för klubben, då satt Nils Hansson som ordförande för klubben på deta absolut första möte. Medlemsavgiften fastslogs till 1kr/år för seiorer och 50öre/år för juniorer.
  • 3 juni 1931 beslutas om att köpa in 1st fotboll för spel och träning. Vid mötet invaldes en ny medlem som bar namnet Johan Dorell som blev en duktig backhoppare, elit gymnast och fotbollsspelare.
  • 25 augusti 31 ingick klubben som medlem i Svenska Riksidrottsförbundet. Skidbacke skall byggas på koppsängsägor.
  • 26 maj rapport från anläggandet av fotbollsplanen, -"arbetet fortskrider som planerat". Fotbollsdräkt har införskaffats, gul tröja, svarta byxor samt gula strumpor. Dessa färger har sedan starten varit och är fortfarande (2017) JIKs färger. 40kr kostade första uppsättningen av klubbdräkter.
  • 19 februari 1934 Jössefors IK söker inträde i Värmlands Fotbollsförbund.
  • 2 februari 1935 de första framgångarna på fotbollsarenorna registreras! JIK har vunnit Sydvästraserien i fotboll. Ett lag har även deltagit i bandyserien

Uppdaterad: 10 NOV 2019 20:26

besöksräknare